το δεύτερο blog του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ με εκδηλώσεις πολιτισμού και ειδήσεις της ευρύτερης περιφέρειας.
13 Δεκ 2009
Άρωμα Χριστουγέννων στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ώρα 7.00 μ.μ
12 Δεκ 2009
"Χριστούγεννα,Πρωτούγεννα" στο Τροφώνιο Ωδείο
8 Δεκ 2009
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
. Η μητέρα τροφός.
. Μητέρα: η φροντίδα, το παιχνίδι, η διαπαιδαγώγηση.
30 Νοε 2009
Η ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου μαζί μας
23 Νοε 2009
Συναυλία μαθητών του Τροφώνιου Ωδείου με έργα Handel, Haydn, Mendelsoohn, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.30 μ.μ.
«επετειακό έτος 2009» για τρεις σημαντικούς συνθέτες, τον
Ταυτόχρονα θα γίνεται προβολή διαφανειών σε PowerPoint.
το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.30 μ.μ.
17 Νοε 2009
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μ. Ευαγγελίστριας
7 Νοε 2009
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ. ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ! Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο μας ώρα 7.30 μ.μ.
5 Νοε 2009
Το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ στο MEΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ για ένα μουσικό πρωινό με... αστέρια
Η συναυλία είναι εμπνευσμένη από τη νύχτα, το φεγγάρι, τα αστέρια, τους πλανήτες, τους αστερισμούς και τα μυστήρια του διαστήματος και συμπίπτει με τον εορτασμό του διεθνούς έτους Αστρονομίας.
Η διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου θα ερμηνεύσει έργα επτά διαφορετικών συνθετών (Σοπέν, Ντεμπισί, Ραβέλ, Σκριάμπιν, Μπάρτοκ, Κραμπ και Χολστ) με ηχοχρώματα που αποπνέουν τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της νύχτας και την άπιαστη γοητεία του σύμπαντος. Υπευθυνη του προγράμματος και της παρουσίασης του είναι μουσικολόγος Έφη Αβέρωφ Μιχαηλίδου η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με τους ερμηνευτές σε μια προσπάθεια να μας αποκαλύψει τα μυστικά της μουσικής… Συμμετέχουν επίσης η πιανίστα Λητώ Θώμου και ο νεαρός μαθητής βιολιού Δανιήλ Σεβέλεβ.
Το μουσικό ταξίδι στον κόσμο της νύχτας των αστεριών ξεκινά από …τη Γη και το Νυχτερινό, έργο 27, αρ. 2 του Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849), έργο που εκφράζει τα συναισθήματα ησυχίας, γαλήνης και μυστηρίου που συνδέονται με τη νύχτα. Ακολουθούν δύο κομμάτια Γάλλων συνθετών που έχουν σχέση με το σούρουπο και το φεγγάρι: το «Clair de lune» (από τη Suite Bergamasque) του Κλοντ Ντεμπισί (1862-1918) και το «Noctuelles» (από το έργο Miroirs) του Μορίς Ραβέλ (1875-1937), αλλά και το «Νυχτερινό Ποίημα» του Ρώσου Αλεξάντερ Σκριάμπιν (1872-1915) που και αυτό εκπέμπει τη μαγεία της νύχτας.
Σε άλλη ατμόσφαιρα - στο δάσος και τα μυστήρια που κρύβει - μας εισάγει ο Μπέλα Μπάρτοκ (1881-1945) με τους «Ηχους της Νύχτας» (από τη σουίτα Στην Εξοχή). Ακολουθεί μουσική του Τζωρτζ Κράμπ (1929 - ) από το έργο «Μια μικρή Νυχτερινή Μουσική» (αρ.5 Incantation και αρ.9 Midnight transformation) όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει – αλλά και να δει - τον πρωτόγνωρο τρόπο που ο σύγχρονος Αμερικανός συνθέτης χρησιμοποιεί το πιάνο, προσπαθώντας να ανακαλύψει καινούργιες τεχνικές και να εξερευνήσει καινούργια ηχοχρώματα: με τη χρήση ενισχυτή ήχου, προσθαφαιρώντας αντικείμενα πάνω, κάτω και μέσα στις χορδές για να αλλάξει το ηχόχρωμα.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης υπόσχεται την …απογείωση με προορισμό τους μακρινούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Θα ακουστούν αποσπάσματα από το 1ο τεύχος του «Μακρόκοσμου» για ενισχυμένο πιάνο, ένα άλλο έργο του Κραμπ, συνδεδεμένο με το ζωδιακό κύκλο και τα ζώδια, όπως το Σκορπιό, τον Καρκίνο, το Λιοντάρι, τον Κριό κλπ.Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με αποσπάσματα από τους «Πλανήτες» για δύο πιάνα του Γκούσταβ Χόλστ (1874-1934). Του Άγγλου συνθέτη που γοητευμένος από την αστρολογία και «το χαρακτήρα του κάθε πλανήτη», έγραψε μια σουίτα από επτά κομμάτια, ένα για κάθε πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος – εκτός από τη Γη - για μια τεράστια ορχήστρα με πάνω από 100 εκτελεστές. Κάθε κομμάτι είχε το όνομα ενός πλανήτη κι έναν υπότιτλο.
20 Οκτ 2009
Σοφιστές, οι συκοφαντημένοι στοχαστές
19 Οκτ 2009
Εκδήλωση για την παρουσίαση του Μουσείου του ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ το Σάββατο 24/10/09
21 Σεπ 2009
Αναδυόμενες Αφροδίτες
με γυμνές ή ημίγυμνες γυναίκες
θα φιλοξενήσει το ισόγειο του Νερόμυλου στη Κρύα από
12 Σεπ 2009
Έκθεση φωτογραφίας μαθητών και μαθητριών στο Νερόμυλο 16 - 20 Σεπτεμβρίου

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, πραγματοποιούν έκθεση φωτογραφίας των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων, της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς, οι οποίοι συμμετείχαν στον 1ο μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού.
Η ανάρτηση των φωτογραφιών θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα του Νερόμυλου (Πηγές Κρύας) Λιβαδειάς, από τις 16 μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2009, και θα παραμένει ανοικτή από τις 6.30 μ.μ μέχρι 10.00 μ.μ.
Για την επίσκεψη σχολικών μονάδων η έκθεση θα είναι ανοικτή το πρωί από τις 10.00 μέχρι 12.30, κατόπιν συνεννόησης, στο τηλέφωνο 6977460273, με τον υπεύθυνο της Φωτογραφικής Λέσχης κ. Χρήστο Αλογοσκούφη.
Η απονομή των βραβείων για τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής αξιολόγησης των φωτογραφιών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα της έκθεσης.
25 Αυγ 2009
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Απτό αποτέλεσμα η καλλιτεχνική έκφραση δύο φίλων μας.
Ο αρχαιολόγος Γιάννης Φάππας μας έστειλε τη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω και η φίλη Μαρία Σκουρολιάκου από την Αμφίκλεια το ποιητικό κείμενο που ακολουθεί.
ΕΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
0 πόνος άχρονος κι η καρδιά εκκρεμές στην αρχέγονη λατρεία της ζωής ,δρασκελάει τις απώλειες .
Ένα λιοντάρι στη Χαιρώνεια, ασκαρδαμυκτί στην πανσέληνο του Αυγούστου ,να λούζεται στο νερό των αιώνων σε μνήμες και θυσίες . Να εποπτεύει τους χρησμούς του Δελφικού Μαντείου ο Πλούταρχος με των χρησμών το νάμα .
Η μοναξιά των μνημείων ζεσταίνει την ερημιά των ανθρώπων κι η μουσική ελευθερώνει αίολο δάκρυ. Μοιράζεται η ομορφιά σε αντίδωρα μουσικής . Το αχ βρίσκει τη θέση του για το άδειο των ημερών. Της απλότητας τα γιατί στοιχίζονται απέναντι στις μαγικές φωνές που καλούν ενώνοντας το χτες με το τώρα σε νότες καημού .
Αχ ο πολιτισμός είναι το δικαίωμα της αξιοπρέπειας , οι ηχηρές σιωπές των ιερών .
Ελλάδα , πληγή μου !
Τα μάτια των παιδιών ζητούν απόκριση .Γι αυτή την ομορφιά που τόσο άδικα τους κλέβουν κάθε μέρα και που βαθιά στο χρόνο οι εγγυήσεις της σοφίας χάραξαν .
Εκεί , στη Χαιρώνεια , πανσέληνη η ιστορία απαντάει Δελφικά :
‘’ Μη αποδειλιών ‘’ , ‘’ Ευσέβειαν φυλάττειν ‘’ , ‘’ Ύβριν αμύνου ‘’, ‘’ Ύβριν μίσει ‘’
Μαρία Σκουρολιάκου
3 Αυγ 2009
2 Αυγ 2009
ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

14 Ιουλ 2009
Ο απολογισμός μιας εκδρομής προς ζήλεια όσων δεν ακολουθήσαμε

Η φετινή εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 1 - 9 Ιουλίου στην Πράγα και τη Βενετία με ενδιάμεσες στάσεις στη Βερόνα, το Ίνσμπρουγκ και το Μόναχο (ταξιδιωτικό γραφείο Παπαχαραλάμπους).
Αναφερόμαστε σύντομα σε μερικές ενδιαφέρουσες μουσικές στιγμές της εκδρομής:
Ξεκινάμε με τη Βερόνα την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας που ήταν και η πρώτη μας στάση .
Στη Βερόνα εκτός από την επίσκεψη μας στο σπίτι της Ιουλιέτας και την μικρή περιήγηση στα σοκάκια της μας δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσουμε την Αρένα, δηλαδή το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο όπου γίνεται το ξακουστό φεστιβάλ όπερας (Arena di Verona - opera Festival) και να πάρουμε μια μικρή γεύση από τις προετοιμασίες και από τα γιγάντια σκηνικά που ήταν απ’ έξω από την Αρένα και που ήταν έτοιμα να στηθούν για το ανέβασμα της Άιντα του Verdi που είχε πρεμιέρα την επόμενη μέρα.
Στη δεύτερη στάση στο Ίνσμπρουγκ μας περίμενε ένα όμορφο μουσικό πρωινό . Η μικρή περιήγησή μας στη πόλη, συνοδευόταν από την φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης . Επισκεφτήκαμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου και είχαμε την τύχη να ακούσουμε έργα Μπαχ από το εκκλησιαστικό όργανο του ναού που την μέρα εκείνη λόγω κάποιας ενθρόνισης επισκόπου είχε οργανίστα που έπαιζε όλη μέρα…
Τρίτη στάση για τρεις μέρες στην παραμυθένια Πράγα. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος από μικρούς και μεγάλους γι’ αυτό που αντικρίσαμε . Η πόλη με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματά της και την πλούσια ιστορία της ήταν μαγική και ταυτόχρονα μιά πόλη γεμάτη μουσική . Σχεδόν σε όλους τους δρόμους και τις πλατείες έπαιζαν μουσική...
Παντού συναντούσες αφίσες και σε κάθε δρόμο μοιράζονταν διαφημιστικά έντυπα για κοντσέρτα που γίνονταν σε όλες τις εκκλησίες της πόλης.
Ένα τέτοιο κοντσέρτο παρακολουθήσαμε και εμείς στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου . Ακούσαμε βιολί από τον Vladimir Frank και εκκλησιαστικό όργανο από τον Josef Popelka σε έργα Χέντελ, Μπαχ, Κορέλλι, Μότσαρτ, Μπετόβεν . Επίσης παρακολουθήσαμε και ένα δεύτερο κοντσέρτο στο Municipal House (μια υπέροχη αίθουσα συναυλιών) . Η “Prague music Chamber Orchestra” έπαιξε με απόλυτη αρτιότητα και εξαιρετική ερμηνεία έργα των Μότσαρτ, Χέντελ, Πάχελμπελ, Βιβάλντι.
Η επίσκεψή μας στο μουσείο του Σμέτανα που βρισκόταν δίπλα στη γέφυρα του Καρόλου ήταν μια αποκάλυψη .Ένα όμορφο, μικρό και συμπαθητικό μουσείο που είχες και τη δυνατότητα να ακούσεις ηχογραφημένα μερικά από τα έργα του συνθέτη.
Εντυπωσιακή επίσης ήταν η παράσταση τους που παρακολουθήσαμε από το μαύρο θέατρο «Τα Φανταστικά Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» το ίδιο και η μουσική επένδυση του έργου με την συναρπαστική σύγχρονη μουσική του Petr Hapka , τη κλασική μουσική του B.Smetana και τους "Σλαβόνικους χορούς " του A.Dvorak .
Τελευταία στάση στη Βενετία μοναδική πόλη στον κόσμο , πόλη των καναλιών με τις γραφικές γόνδολες και γενέτειρα του σπουδαίου συνθέτη της μπαρόκ εποχής Α.Vivaldi. Eίδαμε το σπίτι που γεννήθηκε καί έζησε καθώς και την εκκλησία που βαπτίστηκε.
Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου εκτός των άλλων απολαύσαμε μια εκπληκτική ορχήστρα στο ξακουστό καφέ Floreal αποτελούμενη από βιρτουόζους μουσικούς στο βιολί, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, πιάνο και ακορντεόν που ερμήνευσαν με εξαιρετική αρτιότητα και ευαισθησία γνωστά έργα των Μότσαρτ, Βιβάλντι, Σοστακόβιτς, Στράους κ.α.
3 Ιουλ 2009
Με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και πρώτο βραβείο το δίπλωμα πιάνου στη συμπολίτισσα Φιλιώ Στάμου

Προσθέτουμε και τα δικά μας συγχαρητήρια και σας δίνουμε την ευκαιρία να την απολαύσετε σε
βίντεο από τις διπλωματικές της εξετάσεις καθώς αποδίδει απόσπασμα από έργο του Dmitri Shostakovich: Piano Concerto No.2 op.102 με τη συνοδεία της Φωτεινής Τριανταφύλλου.
30 Ιουν 2009
Ο μύθος της Έρκυνας για παιδιά 4 - 8 ετών. Μια έκδοση του βιβλιοπωλείου μας


26 Ιουν 2009
Ηλεκτρονική επίθεση δέχτηκε το exeisminima

Ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης και το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας και θα δώσουμε πραγματικά μάχη για να επιστρέψουμε το συντομοτερο δυνατόν.
Μέχρι τότε, λιγη υπομονή και για όσους δεν θέλουν να χάσουν την επαφή μαζί μας θα λειτουργεί κανονικά η εναλλακτική σελίδα μας στο wordpress
23 Ιουν 2009
25 και 26 Ιουνίου: Δύο ακόμα βραδιές με το Τροφώνιο Ωδείο

1.Την ΠΕΜΠΤΗ 25 Ιουνίου 2009
και την διακειμενική σύνθεση "Πλάνητες έρωτες"
Η μουσική σύνθεση είναι της ΑΝΝΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗ
στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου (Δωδεκανήσου 5)
2. Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Ιουνίου 2009
18 Ιουν 2009
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 και ώρα 9 μ.μ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΟ ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ συμμετέχει στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και σας καλεί στην "Μουσική παράσταση" με οδηγό έντεχνα ,παραδοσιακά και μικρασιάτικα τργούδια που θα παρουσιάσει το τμήμα τραγουδιού του Ωδείου σε μουσική διδασκαλία και επιμέλεια Αννας Μουζάκη
Κείμενα: Βασιλεία Παπαρήγα
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 και ώρα 9 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Λιβαδειάς(Υψηλάντου 5)
Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής
Το 1982, την 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου - με πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού πολιτισμού κυρίου Jack Lang και την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Ημέρα της Μουσικής με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».
Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους που με την συμπαράσταση των τοπικών αρχών και κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.α. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες.Εκδηλώσεις από κλασσική, jazz, hip-hop, rock, dance μέχρι και παραδοσιακή μουσική λαμβάνουν χώρα δωρεάν για το κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών είναι προσφορά των υποστηρικτών της Γιορτής.Εκείνη την ημέρα όλα λειτουργούν για χάρη της μουσικής. Μεταξύ άλλων, το κράτος και οι δημοτικές αρχές επιτρέπουν την ηχορύπανση, οι συγκοινωνίες διαμορφώνουν ειδικά δρομολόγια με ημερήσιο εισιτήριο που συνδέουν όλες τις κεντρικές εκδηλώσεις, ενώ και τα ταχυδρομεία εκδίδουν ειδικό γραμματόσημο.
Η Γιορτή της Μουσικής γίνεται γρήγορα εξαγώγιμος θεσμός και το 1985 εξαπλώνεται έξω από τα Γαλλικά σύνορα, με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή .To 1999 ιδρύεται η Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) αποκλειστικός εκπρόσωπος του θεσμού στην Ελλάδα και με σκοπό την προώθηση του.Σήμερα, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 20.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντας την ως την μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.
Στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής φέτος κλείνει 10 χρόνια και αποτελεί την πιο διευρυμένη και μαζική μουσική διοργάνωση της χώρας. Για τρεις μέρες κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μας επιτρέπει να ζήσουμε τις πόλεις μας διαφορετικά, ανοίγοντας τα μάτια και τ’ αυτιά μας σε εικόνες και μουσικές τους κόσμου. Με αφορμή τα γενέθλιά της η φετινή Γιορτή ξεκίνησε από νωρίς. Ήδη από τις αρχές Απριλίου έως σήμερα περισσότερες από 110 καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί πανελλαδικά .Παράλληλα 355 καλλιτεχνικά σχήματα από ολόκληρη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γιορτής για συμμετοχή στέλνοντας τα demos και τις προτάσεις τους. Φέτος συμμετέχουν 24 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Με αυτό το σκοπό περισσότερα από 70 σχήματα θα μετακινηθούν μεταξύ διαφόρων πόλεων του εθνικού δικτύου, που αναδεικνύεται πλέον αδιαμφισβήτητα σε ένα από τα πλέον δυναμικά της Ευρώπης. Η Λιβαδειά είναι απο τις πόλεις που συμμετέχουν στην γιορτή μέσω της εκδήλωσης του ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ.
17 Ιουν 2009
ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ την Παρασκευή 17 Ιουνίου

· Από τις 7:30 μμ μαθητές του Λυκείου Διστόμου σας ξεναγούν στον «Δρόμο των Πλανητών» από την βορειοανατολική είσοδο του Διστόμου μέχρι το Λύκειο.
· Στις 8:30 μμ στο προαύλιο του Λυκείου η χορωδία «Αμβρυσσός» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γεωργίου Κοσμίδη τραγουδάει για τον Ουρανό, το Φεγγάρι και τα Αστέρια.
· Παρουσίαση από τους μαθητές των εργασιών τους πάνω στο ηλιακό σύστημα.
· Διάλεξη από την ερευνήτρια στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Δρ. Γ. Τσιροπούλα με θέμα «Το ηλιακό σύστημα και οι προσπάθειες για την εξερεύνησή του».
· Εγκαίνια του τηλεσκοπίου του Σχολείου, δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό από τον συμπολίτη μας Αστρονόμο Αργύρη Σφουντούρη.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Ο «Δρόμος των Πλανητών» είναι ένα μοντέλο του Ηλιακού μας Συστήματος που κατασκευάστηκε με την χορηγία του «Αλουμινίου της Ελλάδος».Μπορείτε να διανύσετε τα 6 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα του Ηλιακού μας Συστήματος από τον Πλούτωνα μέχρι τον Ήλιο, περπατώντας τα 1000 μέτρα του «Δρόμου των Πλανητών» μέσα στο Δίστομο.Σημειώνουμε ότι τέτοια μοντέλα του Ηλιακού μας Συστήματος υπάρχουν σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, αλλά πρώτη φορά στήνεται κάτι ανάλογο σε ελληνική πόλη.