3 Σεπ 2010

Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΣΚΡΗΣ

Ο Δήμος Θεσπιών, στα πλαίσια των Γιορτών της Ελληνικής Γης,
σας προσκαλεί στην Γιορτή Κρασιού
στην πλατεία της Άσκρης
με το μελωδικό πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα»
με τους Δημήτρη και Βασίλη Χατζηνικολάου
την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ.

Η καλλιτεχνική πρόταση για ένα Μελωδικό Πολυθέαμα Οίνου & Πνεύματος είναι μια πρωτόγνωρη ιδέα που γεννήθηκε από την αγάπη δύο αδελφών για τον οίνο και τη μουσική – του οινολόγου Δημήτρη Χατζηνικολάου και του συνθέτη Βασίλη Χατζηνικολάου – και αποτελεί ένα διαχρονικό σεργιάνι στον χώρο και στο χρόνο. Ο χώρος είναι η χώρα που θεοποίησε τον οίνο, ενώ ο χρόνος είναι η αρχή της αμπελουργικής μας παράδοσης που διατρέχει μεθυστικά ανάμεσα σε εικόνες, ντοκουμέντα, ήχους και αξέχαστα τραγούδια.


Ο Δρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ως παρουσιαστής, «ντύνει» την βραδιά με μηνύματα και οινικά σχόλια, που γεφυρώνουν την μελωδική αυτή πανδαισία, ενώ παράλληλα προβάλλονται αντίστοιχες εικόνες, video και ντοκουμέντα από την ιστορική και λαογραφική διαδρομή του τόπου μας.
Ο Βασίλης Χατζηνικολάου ερμηνεύει ζωντανά, αγαπημένα διάσημα και μη «οινο-τράγουδα», από το ρεπερτόριο της δημοτικής, λαϊκής, βυζαντινής και σύγχρονης μουσικής μας σκηνής.
Η οινική μουσική παράδοση μέσα από το λαογραφικό λόγο και την εικόνα, τα πρόσωπα και την καλλιτεχνική εργογραφία, οι επιλογές των τραγουδιών και οι παραστάσεις με κύριο θέμα τον οίνο και την συγκίνηση που προκαλεί, διαμορφώνουν ένα ευφάνταστο πρόγραμμα που μπορεί να προσαρμοστεί και ανά θεματικές ενότητες.
Το πολυθέαμα Οίνος και Πνεύμα - που παρουσιάσστηκε και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - περιλαμβάνει αξέχαστα ντοκουμέντα με την Δόμνα Σαμίου, το Θανάση Βέγγο και ανέκδοτα μέχρι σήμερα δρώμενα με τον Ευγένιο Σπαθάρη.
Η Γιορτή Κρασιού Άσκρης οργανώνεται στα πλαίσια των Γιορτών Ελληνικής Γης και θα τιμήσει με την παρουσία της η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: