24 Οκτ 2008

Ωριονίδες

ο κομήτης του Halley
( Φωτο: Δεκέμβριος 1985, Anglo-Australian Observatory www.aao.gov.au)

Κάθε χρόνο από τις 20 ως 22 Οκτωβρίου, παρατηρούμε τις Ωριονίδες, την βροχή διαττόντων, η οποία συμβαίνει κάθε τότε που η Γη περνά μέσα από τα υπολείμματα σκόνης που άφησε πίσω του ο κομήτης του Halley. Φυσικά, το σημείο απ’ όπου φαίνεται να πηγάζουν τα μετέωρα είναι ο αστερισμός του Ωρίωνα, απ’ όπου πήραν και το όνομά τους.

Οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από το ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Δοθείσης ευκαιρίας να σας πληροφορήσαμε ότι από το Πλανητάριο Θεσ/νίκης έχει κυκλοφορήσει ένα καταπληκτικό βιβλίο με τίτλο "Ματιές στο σύμπαν" το οποίο διαθέτουμε στο βιβλιοπωλείο μας και σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλό του.


Το «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ» είναι ένα εντυπωσιακά εικονογραφημένο βιβλίο, ένας κατανοητός οδηγός για την αστρονομική εξερεύνηση, μέσα από τα μάτια των τηλεσκοπίων. Περιλαμβάνοντας τις πιο εκπληκτικές εικόνες που ελήφθησαν από τα μεγαλύτερα αστεροσκοπεία και από διαστημικές αποστολές, παρουσιάζει ένα θαυμάσιο πορτρέτο της ομορφιάς του σύμπαντος. Το συνοδευτικό κείμενο είναι ένας προσιτός οδηγός στην επιστήμη που κρύβεται πίσω από τις εικόνες, με σαφείς επεξηγήσεις όλων των κύριων αστρονομικών θεμάτων. Απαραίτητο για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν το σύμπαν, αυτό το βιβλίο συμπληρώνει την επιτυχία του προηγούμενου έργου των συγγραφέων, “Hubble Vision”, που έγινε διεθνές best seller και κέρδισε επαίνους από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: