18 Ιαν 2011

Η ταινία του Χρ.Σιοπαχά «Η κάθοδος των 9», που είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού την Τρίτη στις 9 μμ.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών που βασίζονται σε λογοτεχνικά κείμενα και πραγματοποιεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας. Στην τρίτη προβολή του κύκλου θα προβληθεί η ταινία
του Χρίστου Σιοπαχά «Η κάθοδος των 9», που είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Θανάση Βαλτινού. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ των άλλων, και οι συμπολίτες μας ηθοποιοί Χρήστος και Λάμπρος Τσάγκας.

Καλοκαίρι 1949. Ο εμφύλιος έχει τελειώσει, οι αριστεροί αντάρτες ηττήθηκαν και μια ομάδα από εννέα άνδρες προσπαθεί κρυφά να κατέβει από τα ψηλά του Ταΰγετου, στη θάλασσα. Η πορεία είναι δύσκολη, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τον στρατό και τους οπλισμένους χωρικούς.
Εννέα αντάρτες είναι το σημαινόμενο όλου του αντάρτικου στρατού. Παρακολουθούμε την απέλπιδη προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον κλοιό των κυβερνητικών στρατευμάτων, να φύγουν από την Ελλάδα. Σε αυτή την ταινία διακρίνουμε τις ψυχολογικές συγκρούσεις στον κάθε ένα χωριστά και σε όλη την ομάδα, συνολικά. Αυτές οι συγκρούσεις είναι οι ψηφίδες που φτιάχνουν τον καμβά της αναπαράστασης αυτής της εποχής, με φόντο την ιστορική περίοδο των Δεκεμβριανών.

Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5 ) στις 9 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: