20 Σεπ 2012

«Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.


Ο Δήμος Λεβαδέων και το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση «Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.
Η θεατρική παράσταση «Γυναικείες μορφές στο αρχαίο δράμα» αποτελεί μια συρραφή αποσπασμάτων από τραγωδίες του Αισχύλου, Σοφοκλή και Ευριπίδη, καθώς και αναφορά στον Αριστοφάνη.  Η παράσταση είναι ένας θεατρικός τρόπος προσέγγισης των μεγάλων τραγικών μας ποιητών με αναφορές στη ζωή και το έργο τους, με επίκεντρο τη γυναίκα. Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση με μεγάλη εκπαιδευτική αξία καθώς πραγματοποιείται ένα πέρασμα από τα σημαντικότερα έργα της αρχαιότητας.  Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις «Ικέτιδες» και το έργο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, από τα έργα «Αντιγόνη» και «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, αποσπάσματα από τα έργα «Εκάβη», «Τρωάδες», «Ελένη», «Μήδεια» και «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη και «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Η παράσταση αυτή με τις μοναδικές ερμηνείες της πρωταγωνίστριας του Εθνικού Θεάτρου Έλλης Βοζικιάδου σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Συμμετέχουν επίσης ο Κυριάκος Κάρκαλης, Μαρία Δρακοπούλου και Έλλη Λορέντη.  Τη συγγραφή και την επιλογή κειμένων – σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί η κα Έλλη Βοζικιάδου ενώ τη μουσική της παράστασης έχει επιμεληθεί ο κ. Διονύσης Κούτσης.
Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής πορείας με κύριο γνώμονα την ποιότητα, τη συνέπεια και το ήθος.  Ιδρυτές και διευθυντές της ΘΥΜΕΛΗΣ η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτης και θιασάρχης η κα Έλλη Βοζικιάδου και ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και συνθέτης κ. Διονύσης Κούτσης.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30 Μ.Μ.
ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: