11 Νοε 2014

ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ



ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 
 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ

       Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ξεκινούν από φέτος έναν κύκλο εκδηλώσεων, που απευθύνονται στους εφήβους και έχουν τον τίτλο ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αυτής της ηλικιακής ομάδας, καθώς η εφηβεία σηματοδοτεί την αμφισβήτηση, την αντίδραση, την απόρριψη ακόμα και την επανάσταση απέναντι στον αναπόφευκτο συντηρητισμό των μεγαλυτέρων.
Έτσι θα υλοποιηθούν δράσεις με τη συμμετοχή συγγραφέων και ψυχολόγων με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν.
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

1.     Δευτέρα 10 Νοεμβρίου -  1ο και 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς- 
Συνάντηση με  τη συγγραφέα και δημοσιογράφο  Στέλλα Κάσδαγλη
η οποία παρουσιάζει το θέμα της συνάντησης 
Σελίδες και Ιστοσελίδες ως εξής:

« Σας προσκαλώ σε μια διαφορετική συζήτηση με θέμα λογοτεχνία  και το πώς αυτή μπλέκεται σήμερα με την ψηφιακή πραγματικότητά μας. Με ερεθίσματα από το ίντερνετ, τα social media και μερικά πολύ ιδιαίτερα βιβλία, θα απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Το ίντερνετ σας κάνει να θέλετε να διαβάζετε λιγότερο ή πιο πολύ; Είναι το chat ο νέος διάλογος; Θα σταματούσατε το διάβασμα για να δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που ακούει η ηρωίδα του βιβλίου; Μπορεί άραγε να γραφτεί ένα βιβλίο μέσω Facebook; Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε και παρουσιάζετε τον εαυτό σας όταν γράφετε και διαβάζετε ψηφιακά;Ελάτε να πειραματιστούμε και να κουβεντιάσουμε για απορίες που ίσως κανείς να μην έχει σκεφτεί ακόμα να βάλει στο τραπέζι.»

2.     Τετάρτη  19 Νοεμβρίου 
Διάλεξη της ψυχολόγου Χριστίνας Ρασιδάκη 
 με θέμα «Σχολείο και εξετάσεις: δεν ψαρώνω» 
Συνεδριακό  Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» 7 μμ.


Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις αποτελούν για όλους ένα τρίπτυχο προσδοκιών και προστριβών στο σχολείο και την οικογένεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα προσεγγιστούν όλες εκείνες οι δυσκολίες που οι έφηβοι αντιμετωπίζουν, θα επαναπροσδιοριστεί η θέση γονέων και εκπαιδευτικών στο τρίπτυχο γονείς – εκπαιδευτικοί – έφηβοι και θα παρουσιαστούν τεχνικές που θα βοηθήσουν τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε όλη τη διαδικασία των εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: