9 Μαΐ 2018

«Μύθοι από τους διαλόγους του Πλάτωνα» την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018 στις 7.30 μμ. στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης


Την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018 στις 7.30 μμ.

Στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης

Η φιλόλογος και συγγραφέας Γεωργία Κρητικού – Κωσταγιάννη υπηρέτησε, στην αρχή της καριέρας της, στο Γυμνάσιο Διστόμου για τρία χρόνια ενώ στη συνέχεια δίδαξε στο Γυμνάσιο της Παραλίας Διστόμου μέχρι την συνταξιοδότησή της.Επίσης δίδαξε στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Βοιωτίας Ιστορία και λογοτεχνία, σε ομάδες γυναικών του Διστόμου, της Αντίκυρας και των Άσπρων Σπιτιών κατά τα έτη 2005 και 2006.
Έχει γράψει - και συνεχίζει να γράφει - διηγήματα και άλλα πεζά κείμενα που δημοσιεύει σε περιοδικά , συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρονικών, και σε εφημερίδες .
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ξενοφώντα Αναπτυξιακές Προτάσεις για Πειραιά και Λαύριο. Πόροι ή περί Προσόδων», εκδόθηκε το 2006 από τις εκδόσεις Φιλιππότη.
Το διήγημά της «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ιστορία μιας κλοπής» είναι το 2ο βιβλίο της και σε αυτό γίνεται λεπτομερής παρουσίαση των γλυπτών του Παρθενώνα. Το βιβλίο αυτό βραβεύτηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό από την Ελληνική Πρεσβεία της Αργεντινής της Μορφωτικής Οργάνωσης ΝΟΣΤΟΣ, το 2010.

Οι «Μύθοι από τους διαλόγους του Πλάτωνα» είναι το 3ο βιβλίο της.

Γράφει για το βιβλίο της:

Ο Πλάτωνας, με αυτή την ενσωμάτωση των μύθων μέσα στο φιλοσοφικό του έργο με τρόπο ζωντανό και παραστατικό, επιστρατεύει τις απεριόριστες δυνατότητες της φαντασίας, για να φωτίσει κάποια γνωστικά κενά. Οι μύθοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα για να πλησιάσει ο αναγνώστης τη φιλοσοφική του σκέψη, και η παρουσίαση είναι ελεύθερη απόδοση ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό το νόημά τους. Με την εργασία αυτή θα αναθεωρήσει ο καθένας την άποψη που είχε από τα μαθητικά του χρόνια σχετικά με τη δυσκολία της κατανόησης του Πλατωνικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: